Пројекат Дигитали погон

После вишегодишње сарадње са Библиотеком плус у оквиру пројекта Интернест, указала се нова прилика за сарадњу. Мада кроз сасвим нову концепцију, пројекат Дигитални погон је, као и ранији пројекти, усмерен на развијање медијске писмености.

У августу 2018. учествовали смо у медијском кампу у Сирогојну, где смо учили од најбољих. Гости кампа били су Саша Радојевић, Милутин Петровић, Љубица Арсић, Владислава Војновић, Луј Тодоровић и други. Ученици су, и поред тешкоћа са техником, направили креативне видео материјале. Нашу школу представљали су Мила Kолунџија и Давид Новаков, а као менторке, Биљана Радовић и Мирјана Вјешица.  

У августу 2019. учествовали смо у другом медијском кампу, овог пута на Kопаонику, где су били рписутни тимови десет средњих школа. Нашу школу представљали су Милош Бајић, Дуња Kовачевић и Ивана Kарановић. И опет Мирјана и Биљана. Новина коју је донео овај камп је такмичарски карактер и индивидуални рад. Напор, недоумица, притисак, а са друге стране чаролија чистог ваздуха и четинара, као резултат донели су сјајне ученичке радове, од којих су међу награђенима и два рада наших ученица.

Други камп имао је још један продукт: основање пилот пројекта Центар за развој пројектне наставе. Идеја је потекла од наставника гимназије, а инспирисана увођењем изборних програма у гимназије и недоумица које они доносе.

Награђени радови наших ученица

Дуња Ковачевић: Жене у свемиру

Ивана Карановић: Балкан у јапанским новинама