Посета Сајму књига 2022. године

У петак, 28. октобра 2022. године, наставници и ученици наше школе посетили су Београдски сајам књига. На путовање је кренуло готово 250 ученика и наставника, предвођених директором школе.

На 65. Међународном београдском сајму књига, који се поново одржава након двогодишње паузе, ученици су могли да се упознају са овогодишњом издавачком продукцијом наших издавача, као и издавача из региона, и да по повољнијим, сајамским ценама купе нешто од литературе која их занима.

Након посете Сајму, у центру Београда је начињен предах, за време кога су путници могли да се окрепе, али и да разгледају знаменитости центра престонице.

Увече је уприличена посета Југословенском драмском позоришту, где су ученици и наставници гледали драму „Пучина“ Бранислава Нушића, у режији Егона Савина. Глумачку екипу коју чине Ненад Јездић, Слобода Мићаловић, Небојша Миловановић и други, наши ученици су на крају представе поздравили бурним аплаузом.

У овогодишњој посети Сајму био је процентуално рекордан број ученика, што показује да код наших ученика не само да није престало занимање за књигу, већ да се и повећало, те да су наши ученици жељни знања, књига и културних догађаја.