Дан школе 2022.

После двогодишње паузе, са радошћу и задовољством, дочекали смо наше госте поводом Дана школе. Поред ученика и наставника свечаности су присуствовали и наши драги пензионери, као и сарадници гимназије. Песмама „Тихо ноћи“ и „Плава звезда“, коју је извео школски хор под руководством Снежане Жујић, отпочео је програм.

Након тога, присутне је поздравила директорка школе Тамара Антић и упознала их са активностима школе током претходне године. Овом приликом је награђен професор ментор Милош Кнежевић, чија је ученица Катарина Зорић освојила треће место на републичком такмичењу из социологије.

Драматизацијом приповетке „Прича о кмету Симану“ обележили смо 130 година од рођења Иве Андрића. Чланови драмске секције су нам са својом професорком Радмилом Кузманчев дочарали лик Симана Васковића и то да је непристајање на ропство једини начин опстанка.

Током дана одржане су и пријатељске утакмице у фудбалу и одбојци. Фудбалска утакмица између гимназијалаца и ученика економске школе завршила се у нашу корист, као и одбојкашка утакмица између наших девојака и гимназијалки из Бачког Петровца.
Жеља нам је да и и ову школску годину обележе сарадња, знање и посвећеност.