Прослава Светог Саве – школске славе

Наша школа је прославила Светог Саву, школску славу, у суботу, 27. јануара 2024. године. Свечаност је почела у 17 часова, када је школски хор под руководством проф. Снежане Жујић отпевао химну Светом Сави. Чин благосиљања славских дарова је извршио протојереј Душан Ђукић, уз учешће школског хора. Свештеник је одржао беседу и честитао славу ученицима и наставницима, а потом је поздравно слово одржала и директорка школе, мр Тамара Антић. Директорка је потом уручила захвалнице и пригодне поклоне родитељима који су материјално помогли реализацију матурантске екскурзије. Школски хор је отпевао још једну пригодну песму, а потом су ученици извели драмски комад „Свети Сава“ по тексту Бранислава Нушића. Извођењем овог комада наша школа се прикључила обележавању 160 годишњице од рођења Бранислава Нушића, чији датум рођења је иначе 20. октобар, који је истовремено и назив наше школе. После изведеног драмског комада, за госте, наставнике и ученике је припремљено пригодно послужење у зборници.

У извођењу представе су учествовали Марко Самарџић, Стефан Шавија, Реља Ољача и Сергеј Дејановић из II-2, Никола Рајак, Вукашин Давидовић, Владан Васиљевић, Вукашин Петрић, Матеја Петржљан, Радош Радош и Лара Рачић из III-2, Дуња Краљ и Огњана Штрбац из III-1. Подршку су пружили Александра Ерцег из III-2 и Сергеј Марић из IV-3 (музика), Милош Радивојков И Милош Ћурковић из III-2, Лазар Лаћарак и Ђорђе Керавица из IV-1 (сцена), Урош Савић из IV-2 (рад са глумцима) и вероучитељ Стеван Јурић.

Чланови школског хора су Анђелија Бубуљ и Лена Драгутиновић из I-1, Стефан Кнежевић из I-2, Ива Томан из I-3, Марија Бајић, Саша Ристић и Јован Јеличић из II-1, Јована Гашић и Наташа Каурин из III-3, Милица Јовановић и Тијана Малешевић из IV-3, наставници Андреа Бенић и Снежана Жујић, као и бивши ђак Марко Родић (корепетиција).