„Ствар избора или зашто слушам Марчела“

У петак, 4. маја, у нашој школи одржана је представа Телепорт театра „Ствар избора или зашто слушам Марчела“. Представу је Гимназији поклонио Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у склопу пројекта „Ко то иште позориште“, а поводом Светског дана позоришта.

Представа је ауторски пројектат Уроша Младеновића, настао у продукцији Телепорт театра и Културног центра Параћин, „Ствар избора или зашто слушам Марчела“ бави се одрастањем и намењена је првенствено средњошколцима. Тренутак када млади напуштају своје мале градове и бирају свој пут, носи са собом пуно неизвесности, дилема, различитих утицаја и одлука.

Представа „Ствар избора или зашто слушам Марчела“ на креативан начин третира емоционални и когнитивни изазов који стоји пред адолесцентима у тренутку њиховог животног раскршћа – на прагу самосталности и одвајања од породице. Језиком који је близак младима, сонговима који су већ у ушима младе публике, млађани глумац уз гитаристу као партнера на сцени, провоцира самоперцепцију оних који су пред избором: шчепати живот у властите руке или препустити се летаргији?

Представа је оставила поприличан утисак на гимназијалце, и жао нам је што више ученика није погледало представу, али ко зна? Можда буде реприза!