ФТН Челенџ јуниор

Протеклог викенда на факултету техничких наука у Новом Саду одржан је ФТН Челенџ јуниор – такмичење за средњошколце. Такмичари су имали могућност да се опробају у једној од две дисциплине:

Дебата – представља формалну дискусију у којој две супротстављене стране размењују аргументе у прилог различитим становиштима поводом једне теме.

Elevator Pitch – представља кратку идејну презентацију за решавање реалног пословног проблема датог од стране једне од компанија које учествују на такмичењу.

Наша Гимназија је имала представнике у обе дисциплине. Дебатни тим су представљали Нађа Тодоров и Сергеј Покушевски, ученици 4-2, док су се за Elevator Pitch одлучили ученици 4-3 Ивана Петровић, Вања Шкорић и Дмитар Штрбац.

Оба тима су остварила сјајан успех, Нађа и Сергеј су освојили друго место, док су Ивана, Вања и Дмитар ушли у финале и освојили четврто место ( од 10 екипа).

Обе екипе су веома задовољне пласманом као и организацијом такмичења, и кажу: „да им је то било једно дивно искуство које им веома значи“.

Честитке за обе екипе и позив осталим ученицима да се прикључе оваквим занимљивим изазовима!