Успешан наступ на 6. Фестивалу школског театра

На дводневном, шестом по реду Фестивалу школског театра (Foreign Language Drama Festival), у организацији новосадске гимназије „Исидора Секулић“, одржаном 9. и 10. априла ове године у Позоришту младих у Новом Саду, наша гимназија је учествовала са представом „An Inspector Calls“.  Већ првог дана Фестивала, наступила је наша глумачка екипа у саставу: Лука Јандић (inspector Goole), Лука Николић (Mr Birling), Тара Твртковић (Mrs Birling), Дуња Ковачевић (Sheila Birling), Марко Крижов (Eric Birling), Алекса Чегар (Gerald Croft), Николина Миловац (Edna), и Новак Арсић у улози тон мајстора, предвођена професорицом енглеског језика Миленом Грујичић, која је и режирала представу.

Током ове дводневне лепе и јединствене културне манифестације, публика је имала прилику да види осам представа на енглеском, немачком и шпанском језику. Учествовали су гимназијалци из Румуније (Констанца), Босне и Херцеговине (Бихаћ), Ваљева, Шапца, Београда и Новог Сада. Наши ђаци имали су изванредну прилику да упореде своје креативне, језичке и глумачке вештине са колегама-вршњацима из земље и окружења, као и да измене искуства, знања и познанства са многима.

На крају фестивала, Стручни жири у саставу професионалних глумаца и филолога доделио је награду најбољим појединцима. Престижна нагрaда за најбољу мушку споредну улогу припала је ученику наше гимназије, талентованом и, по начину оставарења улоге, особеном Марку Крижову. Сви млади глумци добили су Захвалнице организатора за успешно учествовање на Фестивалу. Честитамо ученицима и њиховој професорици и желимо им још много успешних представа.