Обавештење о упису у 1. разред

Због продужења рока за жалбе измењен је календар уписа у средње школе па се тако листа жеља предаје 1. и 2. јула уместо 29. и 30. јуна.

Објављивање званичне листе жеља ученика, провера листе жеља на званичном и техничком сајту могућа је до 12 часова 6. јула а објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима биће 8. јула до поноћи.

Упис ученика биће обављен 9. и 10. јула од 8 до 15 часова а  од ове године омогућен је и електронски упис у школе.

Да би се могла користити услуга електронског уписа потребно је да родитељ има креиран налог на Порталу еУправа како би  могао да покрене услугу еУпис у средњу школу.

Због тога сви родитељи (или други законски заступници) који имају децу за упис у средњу школу треба да провере своје налоге на Порталу еУправа.

Уколико их немају, потребно је да их креирају, како би 8. и 9. јуна 2020. године електронски уписали своје дете у средњу школу у којој је распоређено.

Поред електронског уписа ученици ће моћи да се упишу у први разред као и до сад, доласком у школу, са неопходним документима:

пријава

– уверење о завршеној основној школи

– уверење о положеном завршном испиту

Сведочанства из основне школе, лекарско уверење и извод из матичне књиге рођених НИСУ ПОТРЕБНИ!

Овде можете погледати КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ И УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021.